Welkom Wij Ontwerp Sauna Saunaverwarming Zoutsteen Betegelde baden Renovatie Interieur Contact


Massieve sauna’s van kelo of vuren, goed geïsoleerde sandwich constructies, thematische sauna’s, kleine sauna’s of grote sauna’s, traditionele of vernieuwende sauna’s, Stijlvol Wellness bouwt ze!

Op basis van smaak, voorkeur en het beschikbare budget, kan gekozen worden uit een groot assortiment materiaal en afwerkingsniveau. Kwaliteit staat echter altijd als een paal boven water. Anders beginnen wij er niet aan.

Nadenken over een sauna vraagt meer dan een juist houtsoort met fraaie banken. Het ontwerp moet een goede convectie- en stralingswarmte in de sauna kunnen garanderen. Energie-beheersing door uitstekende wand en/of plafond-isolatie in combinatie met een juist verwarmingssysteem dat afgestemd is op het gebruik van de sauna. Luchtverversing zonder verspilling van energie, maar wel zo ontworpen dat u een aangenaame beleving ontvangt in de sauna. Sauna-banken waaronder het snel en handig schoonmaken is. Een juiste sfeer- en werkverlichting. Voldoende ruimte om als saunameester te kunnen werken aan fantastische opgietingen. En tot slot, het minimaliseren en vergemakkelijken van onderhoud op de lange termijn.

Een sauna bouwen is één, maar het slim ontwerpen en vakkundig bouwen is twee!

    

Saunabouw

Sauna’s van robuust Kelo-hout  

Kelo is hout van honderden jaren oude naaldbomen,die vele tientallen jaren aan een natuurlijke dood zijn gestorven nabij de poolcirkel op de grens waar bomen nog net kunnen leven. De bomen blijven rechtop staan, verliezen hun schors en beginnen te verstenen. De kern is hard, maar de buitenkant wordt, door de barre weersinvloeden en hier en daar wat beestjes, wat zachter. Zo ontstaat Kelo en de milde diffuse afgifte van warmtestraling. Wij halen ons Kelo uit het hoge noorden van Finland. De opgekochte partijen uitstekend Kelo-hout, met een mooie grijs/blauwe kleur, transporteren wij naar Letland om er daar naar ons ontwerp Kelo sauna’s van te laten bouwen. De ambachtslieden daar hebben deze techniek al generaties lang meegekregen. De Kelo sauna wordt vervolgens weer afgebroken en naar de bouwlocatie getransporteerd. Onze vakmensen bouwen de Kelo sauna weer op en werken het volledig af, fabriceren de saunabanken, het dak, de saunakachel, enz. Daar zijn wij weer goed in.


Een deel van het Kelo transporteren wij naar Nederland. Wij moeten immers zelf ook voorraad hebben om snel te kunnen schakelen. Zo worden alle Kelo planken hier gezaagd en hebben wij stammen in vele diktes op voorraad.


In de film ziet u de werkplaats in Letland en hoe de locale vakmensen daar onze sauna’s bouwen. Door korte lijnen en betrokken te zijn bij de bouw ontstaan unieke projecten die meerdere mensenlevens mee gaan.         

Een privé-sauna waarin Kelo balken, Kelo planken en doorlicht zoutsteen is toegepast.

Een Mood-sauna waarbij heel rustig de kleuren veranderen door middel van RGB led-verlichting.

Een Finse Kota omgebouwd tot sauna

Een geïsoleerde sandwich constructie binnen-sauna

Massieve balken-sauna’s

Opgiet sauna’s met licht & Geluid  

Stijlvol wellness kan nog een stuk verder gaan. Opgietingen (Aufguss) zijn enorm populair en er zijn ondernemers geïnteresseerd om een heuse event-sauna (theater-sauna) te realiseren. Vanzelfsprekend ontwerpen en bouwen wij event-sauna’s met de exclusief door WellnessProfs ontwikkelde saunakachel PYRAMID gasgestookt, of CUBE elektrische gekoppelde systemen.  

Dat kan natuurlijk ook niet anders dan als hoofdsponsor van het Aufgusss-NK!


Binnen ons team werken saunameesters, audiofielen en lichtontwerpers aan perfecte custom gebouwde installaties (Wij bouwen dit onder onze eigen merknaam SQUARE)  op maat. Hoogwaardige fullrange luidsprekersystemen en sub’s die tegen saunatemperaturen, water en stof kunnen, versterkers op topniveau, gekoelde LED DMX gestuurde RGB-verlichting met ingeladen audio. Wij snappen dat het beeld van een event-theater-sauna niet in elk saunalandschap past, maar als u deze wens heeft zijn wij graag partij!          

Bekijk hieronder een drie minuten durende impressie over het bouwen van een Theater Kelo-sauna voor Sauna de Heuvelrug in Veenendaal.


In de film ziet u de werkplaats in Letland en hoe de locale vakmensen daar onze sauna’s bouwen. Door korte lijnen en betrokken te zijn bij de bouw ontstaan unieke projecten die meerdere mensenlevens mee gaan.