Welkom Wij Ontwerp Sauna Saunaverwarming Zoutsteen Betegelde baden Renovatie Interieur Contact


Gas, pellet, hout of elektrische saunakachel?

Download hier informatie over de Piramide saunakachel als PDF om te lezen, op te slaan en/of te printen!

Op naar de 90 graden Celsius!

Volgens de Finnen (en die moeten het weten) geeft een sauna pas een diep in de huid werkende stralingswarmte af als deze goed gaar (door gewarmd) is bij een plafond-temperatuur van tenminste 80 graden Celcius.   

De Piramide saunakachel,

sinds 1987 de fijnste saunakachel op aarde


Betreft sauna verwarmingstechniek maken wij gebruik van de diensten van onze vaste partner WellnessProfs Sauna-engineering. WellnessProfs richt zich op professionele saunaverwarming op aardgas, butaangas, propaangas, pellets, hout, elektriciteit en infraroodstralers. WellnessProfs is producent van de welbekende PYRAMID (Piramide) saunakachel. Maar ze doen meer. Zij verzorgen high-end hitte- en vochtbestendige (led)llicht- en geluidssystemen, special effects, en geursystemen via koudverstuiving/verneveling van etherische olie in de lucht. Binnen projecten van Stijlvol Wellness werken wij als 1 team samen.


Bezoek de website van WellnessProfs Sauna-engineering.  

De afwerking van de saunakachel laat een ongelofelijke creativiteit toe. Steen, glas, hout, staal of zout, laat het volledig aansluiten op de sfeer van uw sauna en bedrijf.

Vanzelfsprekend zijn al onze Pyramid systemen gekeurd en gecertificeerd.

Ontdekkingstocht naar de juiste golflengte infrarood licht voor infraroodstralers

In de sauna ontvangt de huid stralingswarmte vanaf de wanden, het plafond en de kachel. Stralingswarmte is niets anders dan infrarood licht dat op en in de huid wordt omgezet in warmte. Onderzoek heeft uitgewezen dat er bij een hout-temperatuur van tenminste 80 graden Celsius een golflengte infrarood licht ontstaat dat tot diep in de huid en zelfs (bij hogere temperaturen) tot net onder de huidlagen, in het onderhuids spierweefsel, kan doordringen.


Voor mensen die deze hoge temperaturen niet wensen zijn er elektrische infraroodstralers op de markt. Deze stralers geven een spectrum infraroodlicht af met een diepe verwarming van de huid, waarbij de omgevingstemperatuur onbelangrijk is. Toch is het wel prettig om wat warmte vanaf de infraroodstralers te ervaren en een warmtestraling te ontvangen die ook de zweetklieren tot productie aanzetten.


Kort door de bocht dringen kortgolvige IR-stralen diep tot ver onder de huid door. Dit kan zelfs verbrandingen in het lichaam geven bij ondeskundig gebruik. Deze stralers worden dan ook alleen maar therapeutisch en onder deskundig toezicht toegepast. Binnen de spa, sauna en thermen moet u, of moeten uw gasten zich, zonder vooraf een uitvoerige gebruiksaanwijzing te hoeven lezen, veilig maar ook effectief kunnen verwarmen. Langgolvig infrarood zorgt voor opwarming van de lucht en het huid-oppervlak, maar is nauwelijks in staat de huidlagen te passeren. Deze, overigens veilige, straling zorgt wel voor een aangenaam warm gevoel.


Het emissiespectrum van de stralers die Stijlvol Wellness toepast zijn geselecteerd door WellnessProfs en richt zich voornamelijk op het middenspectrum, met daarnaast een kleine hoeveelheid net in het kortgolvig IR voor een diepere verwarming, en een geringe hoeveelheid langgolvig IR voor een fijne warmtebeleving. Zo lijkt de ideale combinatie te zijn gevonden voor algemeen professioneel /openbaar gebruik, zonder risico’s op schade aan de huid of het onderliggende spierweefsel.   

 

Een niet onbelangrijk voordeel van het toepassen van deze infraroodlichtstralers is dat zij ogenblikkelijk na inschakelen werken. Dit in tegenstelling tot de traditionele Finse sauna, die toch een aanzienlijke opwarmtijd nodig heeft voordat deze effectief gebruikt kan worden.


Het plaatsen van infraroodstralers laat veel creativiteit toe. Stijlvol Wellness past ze toe in een sauna-achtige omgeving, vrijstaand verwerkt in bijvoorbeeld een zuil, in zoutsteenruimten (mits goed toegepast met de juiste tegen zout behandelde armaturen ideaal), in wanden, plafonds, enz.