Welkom Wij Ontwerp Sauna Saunaverwarming Zoutsteen Betegelde baden Renovatie Interieur Contact


Wij noemen het voor het gemak maar even betegelde bouwkundige baden. Baden mag u dan erg ruim zien, net als sauna-baden. Wij bedoelen betegelde, meestal verwarmde en vaak bevochtigde, ruimten zoals een stoombad (ten onrechte ook wel Turks bad genoemd) of een kruidentempel als er een bassin aanwezig is. Deze ‘baden’ vinden hun oorsprong in de Romeinse Thermen alwaar ze namen dragen als Tepidarium, Caldarium, Odarium, Frigidarium en Laconium. De kunst bij het realiseren van dit soort badvormen is het vinden van de ideale combinatie tussen temperatuur en luchtvochtigheid.


Voor het oog is fraai tegelwerk en mooie vormen belangrijk, terwijl de hygiëne vraagt om een waterdichte afwerking zonder randen waarachter schimmels zich vrij kunnen ontwikkelen. Het onderhoud vraagt om afwerking met de juiste tegel en een duurzame epoxyvoeg.


De Arabische hammam (hamam) en Oriëntaalse rhassoul (rasul) is al helemaal ingeburgerd in de Nederlandse Sauna en Thermen. Deze massage/badvormen vragen om een vergelijkbaar afwerkingsniveau.


Stijlvol Wellness brengt in eigen beheer de juiste ambachtslieden bij elkaar om uw project te ontwerpen en te realiseren. Prefab of bouwkundige vormen, tegelzetters die hun vak verstaan, indien er een bassin is opgenomen zwemwater-experts die de Whvbz op hun duimpje kennen, creatieve inspirators die elk object weer uniek maken. Wij ontwerpen gedecoreerde en geprinte hardglazen wanden voor betegelde baden waardoor nog meer onderscheidend vermogen ontstaat. Afgewisseld met tegelwerk ontstaan er ware kunstobjecten.


Daag ons uit om uw project tot een succes te maken.         

        

Stoombad, kruidentempel, caldarium, tepidarium, rhassoulruimte of hammam?

Private wellness voor hotels of veeleisende particulier is sterk in opmars. Dit zeer royale bubbelbad (whirlpool) is bouwkundig door ons gebouwd en voorzien van mozaïek tegelwerk en ‘rotsen’. De verlichting is gemaakt met leds in uitgeholde boomtakken, opgevuld met transparante hars. De lambrisering is gemaakt van Kelo planken. Heerlijk die uitdagingen. Het bubbelbad biedt ruimte aan 3 volwassenen (liggend) met twee kinderen (zittend).

Zelfs als de wens voor een stoombad ‘zwart’ is weten wij er kleur aan te brengen.

Dit motief is geprint op de achterkant van een dikke glazen plaat en kan toegepast worden in combinatie met of in plaats van tegelwerk. In onze design-studio maken wij alle bruikbare ontwerpen op maat. Er kunnen zelfs foto’s gebruikt worden.   

Goed en mooi tegelwerk is vakwerk. Wij hebben de juiste mensen onder handbereik. Hier tegelwerk (houtmotief) links afgewisseld met geprint glas (rechts). Inkadering met Kelo stammen en op de achtergrond ziet u een muurtje van ruwe Himalaya zoutbrixen.