Welkom Wij Ontwerp Sauna Saunaverwarming Zoutsteen Betegelde baden Renovatie Interieur Contact


Himalaya zoutsteenZoutsteen is ontstaan uit sedimentafzetting in zeewater en door evolutie heel langzaam omhoog gedrukt is. Het mooie rode zoutsteen komt uit de Himalaya en wordt gedolven in Pakistaanse zoutmijnen. Als het klimaat in een zoutsteen-ruimte is geoptimaliseerd zorgen de zout-aërosolen in de lucht voor een zuivering dat klachten kan verminderen bij mensen met long- en ademhalingsproblemen.


Stijlvol Wellness is specialist in het verwerken van ruwe zoutbrokken en zoutbrixen (gezaagde zouttegels). Zoutbrixen kunnen in verschillende formaten worden toegepast, zowel ruw als glad. De fantastische schakeringen in kleur komen echt goed tot zijn recht indien het zout van achteren wordt aangelicht. Ook hierbij zijn verschillende mogelijkheden door ons getest. Van spots (lichtvlekken) tot een min of meer egale verlichting. Ieder zijn of haar voorkeur.


Wij combineren zoutsteen graag met infraroodlichtverwarming. Onze armaturen en toegepaste materialen zijn behandeld om een betere bescherming te bieden tegen de inwerking van zout. Zelfs de luidsprekers die wij toepassen indien u muziek of geluiden wilt laten horen worden gebruikt op luxe zee-jachten en worden in opdracht van ons nog voorzien van een extra beschermende coating. Zoutsteen heeft niet het eeuwige leven. Afhankelijk van de ruimte- temperatuur en de luchtvochtigheid zal de steen langzaam oplossen. Zoutsteen trekt vocht aan en zal dus snel wat vochtig zijn.

Doorlicht (deels) zoutsteen in ruwe brix, opgesloten in Kelo balkhout geeft een heel eigen warme sfeer.

Als wij uit Kelo balken planken zagen krijgt de ruimte een wat lichter uiterlijk. Hier is zoutsteen gecombineerd met Kelo planken en is er een elektrische saunakachel geplaatst die extra beschermd is tegen de invloeden van zout. De kachel zelf heeft een zoutstenen mantel gekregen met en Kelo balken rand. Bij grotere zoutsteenruimten en professioneel gebruik kunnen wij de Pyramid (Piramide) gaskachel in de ruimte verwerken en zelfs optisch laten opnemen in de zoutsteen-sauna of -ruimte.  

De juiste infraroodlichtstralers toepassen in zoutsteenruimtes geeft een geweldige ervaring. De armaturen zijn voorzien van een extra coating om beter tegen zout beschermd te zijn.

Hier hebben wij zoutsteen puur decoratief (zonder verlichting) toegepast als wand in combinatie met grote tegels in hout-structuur en met Kelo balken als afwerking.